Menu
Oferta

Produkty paszowe
Produkty do zakiszania

  

 

Polmasil - to dodatek mikrobiologiczny dodatek do zakiszania wszystkich pasz posiadających minimum cukrowe. Jest dodatkiem bardzo powszechnie stosowanym w kiszeniu pasz w gospodarstwach całej Polski.

Ponad milion ton paszy (trawy, mieszanki traw i lucerny, kukurydza, zboża) zakiszono z udziałem POLMASILU w poprzednim sezonie.

Substancje aktywne:

  • starannie wyselekcjonowane 4 różne szczepy bakterii fermentacji mlekowej (Enterococcus faecium M74, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Pediococcus spp.) o stężeniu 10 mld na 1 g preparatu

Przeznaczenie:

  • wszystkie rośliny posiadające minimum cukrowe, w tym trawy, lucerna, koniczyna oraz kukurydza i zboża


Dawkowanie 100g produktu na 10 ton zakiszanej masy. 

 


   

 

Polmasil Extra - jest wyspecjalizowanym dodatkiem mikrobiologicznym zaprojektowanym do zakiszania pasz o podwyższonym ryzyku wtórnej fermentacji.

Polmasil Extra to Polmasil + Lactobacillus buchneri + większa koncentracja bakterii w 1 g preparatu.

Substancje aktywne:

  • wyspecjalizowane szczepy fermentacji mlekowej (Enterococcus faecium M74, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Pediococcus spp.) oraz Lactobacillus buchneri w łącznej koncentracji 15 mld na 1g preparatu do zakiszania

Przeznaczenie:

  • kiszonki łatwo zagrzewające się, głównie kukurydza


Dawkowanie 100g produktu na 10 ton zakiszanej masy. 
 

Menu działu

Nasze filmy

Chesz się przekonać jak działamy? Zobacz jeden z naszych filmów.

Zobacz wiecej...

Sieć sprzedaży

Zapraszamy do zapoznania się z siecią sprzedaży Chempest S.A.

Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.