|
|
|
|
|
|
|
|
Polmasil - to dodatek mikrobiologiczny dodatek do zakiszania wszystkich pasz posiadających minimum cukrowe. Jest dodatkiem bardzo powszechnie stosowanym w kiszeniu pasz w gospodarstwach całej Polski.
Ponad milion ton paszy (trawy, mieszanki traw i lucerny, kukurydza, zboża) zakiszono z udziałem POLMASILU w poprzednim sezonie.
Substancje aktywne:
starannie wyselekcjonowane 4 różne szczepy bakterii fermentacji mlekowej (Enterococcus faecium M74, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Pediococcus spp.) o stężeniu 10 mld na 1 g preparatu
Przeznaczenie
wszystkie rośliny posiadające minimum cukrowe, w tym trawy, lucerna, koniczyna oraz kukurydza i zboża
Dawkowanie 100g produktu na 10 ton zakiszanej masy.
|
|
|
Polmasil Extra - jest wyspecjalizowanym dodatkiem mikrobiologicznym zaprojektowanym do zakiszania pasz o podwyższonym ryzyku wtórnej fermentacji.
Polmasil Extra to Polmasil + Lactobacillus buchneri + większa koncentracja bakterii w 1 g preparatu.
Substancje aktywne:
wyspecjalizowane szczepy fermentacji mlekowej (Enterococcus faecium M74, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Pediococcus spp.) oraz Lactobacillus buchneri w łącznej koncentracji 15 mld na 1g preparatu do zakiszania
Przeznaczenie:
kiszonki łatwo zagrzewające się, głównie kukurydza
Dawkowanie 100g produktu na 10 ton zakiszanej masy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|